marți, 26 ianuarie 2010

veliko tarnovo

Cetatea Nicopoli ad Istrum

Cetatea Veliko-Tarnovo

eu si aldea, 2 "fantome" atestate :P

excursie de o zi la veliko tarnovo, cu masina, durata estimativa pe timp de iarna, bucurest-veliko tarnovo: 3 ore jumate. obiective vizitate: cetatea romana nicopoli ad istrum( cetate lasata in paragina, aflata intr-o zona depopulata) si cetatea de la veliko tarnovo.

ca si impresii, excursia a fost ieftina, bulgaria e cam la fel de murdara ca si noi, berea e slaba si ieftina, veliko tarnovo are o strada pitoreasca (str Gurko) insa neingrijita... cetatea se viziteaza contra cost (2 leva~ 1 euro /student), e mare si are o biserica pictata intr-un stil 100% post-modern.

nu m-a dat pe spate orasul, dar a avut un "ceva" care mi-a placut...

pozele de mai sus sunt facute de un baiat pe numele de alex binescu.

4 comentarii:

Anonim spunea...

era alcoolizat bine alex binescu de a reusit asemenea cadre. ce sa mai zic...fiecare dupa posibilitati. in ceea ce priveste ultimul cadru, comentariile sunt de prisos. nu te-a dat orasul pe spate...o fi fost berea...

alt binescu, nu alex spunea...

http://tinyurl.com/yzt8ndl
deocamdata astea sunt posibilitatile. tinem legatura. la multi ani!

Elia spunea...

ei ionut.. se pare ca posiblitatile tale de punere in valoare a bunului simt is nule! dar nu e bai... lasa ca esti rafinat, temeinic , minunat, plin de spiritualitate, etc, etc, etc.

sa fiu un gagiu cu atatea calitati ca alea de mai sus.. zau ca nu m-as mai obosi sa dau click pe blogul unei gagici zapacite ca mine :P dar no... dupa cum ziceai..fiecare dupa posibilitati :P

Dianora Ungureanu-Maier spunea...

Păcat că ai rămas cu impresia asta. Veliko este un orăşel ce are multe de oferit.