sâmbătă, 27 februarie 2010

Couchsurfing

Couchsurfing e un sistem prin care poti innopta la un necunoscut din toate partile lumii. Vorbesti pe net/ la telefon, aranjezi inainte, iar respectivul te primeste la el acasa si te gazduieste. E super tare ca asa poti afla chestii faine de la un localnic, care iti poate recomanda mai multe decat un ghid turistic. Sau mai putin, depinde de caz :P

Ce vreau eu sa stiu.. ati folosit? Stiti persoane care au folosit? sunt super curioasa de impresii.

Pentru cei ce n-au auzit de acest sistem, detalii se gasesc aici

4 comentarii:

Anonim spunea...

salut da am incercat. am stat in praga la un gazdas :)).e bine de mers acolo unde au mers altii inainte. oamenii sunt ciudati. totusi. dar oricum pt cei la care mergi pt prima data e bine sa tatonezi indeluuung toata treaba.

r. spunea...

eu sunt in CS de un an jumatate. e o idee foarte faina si in general o comunitate formata din oameni deschisi la minte, prietenosi si toleranti.

n-am fost la altii, dar am gazduit de cateva ori si am avut experiente foarte faine, am ramas buni prieteni cu oamenii astia. desigur, au fost si destui pe care i-am refuzat daca mi s-a parut ca ceva nu e in regula sau pur si simplu nu ne potrivim. ai oricand aceasta optiune, nu e obligatoriu sa-i gazduiesti pe toti, sau poti iesi doar la o cafea...

se pune f mult accentul pe siguranta si incredere in aceasta comunitate, din motive lesne de inteles. de aceea exista membrii verificati si membrii pentru care se "garanteaza", de aceea e bine sa te uiti foarte bine la profilul omului respectiv si la ce au scris altii despre el.

comunitatea din Bucuresti e foarte activa, se intampla saptamanal evenimente, intalniri, sunt si 2 tabere pe an. m-am intalnit si eu cu ei, sunt oameni ok.

happy CSing! :)

Nonsense spunea...

Eu sunt înscrisă de câteva luni, însă nu am îndrăznit să dau primul pas încă.

Elia spunea...

no, pana la urma n-am mai incercat couchsurfing... n-am avut asa mult timp de updatat profile, de cautat altele care sa se potriveasca cu ale noastre... asa ca am preferat sa ne aventuram de capul nostru :P si sincer, mie mi-a placut asa :)